#1 2013-03-29 20:16:30

Exodus

Game Master

42213123
Punktów :   

Exodus Marras

Piątek wieczór. Szczekanie psów i krzyki z domu obok zlewają się ze sobą tworząc całkiem przyjemny dla ucha szum. Na ulicach nie ma już prawie nikogo, a jak ktoś się trafi, to na pewno jest uzbrojony. Smród końskiego łajna nie odpuszcza nawet na krok, czasem przerywa go mocna woń gorzały. Jedynym źródłem światła jest ledwo już widoczny półksiężyc, z pogardą spoglądający na to patologiczne miasteczko Marras.
Zaczęło Cię suszyć, więc pomyślałeś, że pójdziesz do jedynej knajpy, o chwytliwej i jakże trafnej nazwie "Speluna". Po drodze przechodząc obok ratusza zauważyłeś duże ogłoszenie.

Burmistrz poszukuje kilku śmiałków
Dobrze płatna, kilkudniowa robota.
Po więcej informacji, zgłosić się do sekretariatu.

Bez namysłu wszedłeś do ratusza, wbiegłeś po schodach. Zamurowało Cię, gdy ujżałeś kilkudziesięciu mężczyzn w kolejce, o tej porze. "Od chuja nas tu jest. No ale co zrobić, postoję, poczekam..." - pomyślałeś

Po kilku godzinach stania w kolejce wzeszło już słońce, miasto nabrało życia. Nadeszła twoja kolej.

Dwadzieścia minut rozmowy wystarczyło, by uśmiech na twarzach każdego z chętnych opadł. Dowiedziałeś się, że zwiadowcy donieśli o wojskach goblinów szturmujących w stronę miasta. Ta "robota" to nic innego jak sabotażowanie ich w czasie postojów. Bezpośrednią walkę należało ograniczyć do minimum, a wydłużyć czas przybycia do miasta, bo zostały już wezwane posiłki, jednak nie dotrą przed agresorami.

Poszedłeś się położyć.

Po długiej drzemce poszedłeś ponownie pod ratusz, by zobaczyć, czy się dostałeś

Lista przyjętych
Roarino
Kinro'ile
Bielikowski
...
...

Proszę zgłosić się do ratusza po zaliczkę, oraz dodatkowe informacje.

#2 2013-03-30 13:55:08

Roarino

Gracz

Punktów :   

Re: Exodus Marras

Wstałem, zjadłem śniadanie, ubrałem się wziąłem wszystko co potrzebne, laskę i plecak z miksturami, zwojami.
Ruszyłem w stronę ratusza, po drodze poszedłem jeszcze na targowisko i znalazłem tam handlarza, który posiadał trująca nabatkę, (szkoda że tylko jedną) która potrzebna jest do stworzenia trucizny.
Kupiłem ją, nie zważając na cenę, skoro jest tak rzadka każda cena jest dobra.
Doszedłem do ratusza, spojrzałem na listę i zobaczyłem swoje imię, ucieszyłem się, w końcu mogę ruszyć dupę dalej, niż poza miasto lub las, w którym szukam zazwyczaj ziół.
Wszedłem do ratusza na piętro, po zaliczkę, przy drzwiach zauważyłem urzędnika.
Szybko pobiegłem w jego stronę mówiąc:

- Przyszedłem po zaliczkę

Ostatnio edytowany przez Roarino (2013-08-04 15:19:37)

#3 2013-07-29 17:27:51

Kinro'ile

Gracz

Punktów :   

Oglądając listę, pomyślałem "Pięknie. Drużyna...". No nic. Pamiętam, jak pół godziny tłumaczyłem pełne imię urzędnikowi, a ten po prostu zapisał sobie "Kinro'ile".  To też nic, ludzie są, dziwni. Wszedłem do ratusza po zaliczkę. Zobaczyłem krasnoluda, urzędnika i jakiegoś Panoramiksa. Podszedłem.
-Witam. Panowie też na misję?
Spojrzałem na urzędnika
-A, tak. Witam. Ja po zaliczkę.

Ostatnio edytowany przez Kinro'ile (2013-08-05 15:11:16)

#4 2013-07-30 12:17:43

Bielikowski

Gracz

Punktów :   

Po zapoznaniu się z listą wszedłem do ratusza. Wchodząc zobaczyłem urzędnika i kilku awanturników. Postanowiłem się przywitać z awanturnikami.
-Hej! Wołają na mnie Bielikowski, a na was? - gestykulując przy tym jakbym odganiał natrętną muchę. Spojrzałem na urzędnika.
-Kiedy dostanę swoją zaliczkę? - Spytałem się urzędnika, znów gestykulując.

Ostatnio edytowany przez Bielikowski (2013-08-04 17:33:22)

#5 2013-08-03 10:40:02

Roarino

Gracz

Punktów :   

Zebrało się dosyć dużo osób na tą misję ale nadal mam wątpliwości co do Kinro'ile wydaje się być zbyt pewny siebie to może być zgubne.
A ten paladyn wydaje się na dobrego wojownika przyda nam się paladyni to dobzi ludzie.
Mniejsza z tym muszę się zapytać urzędnika o więcej informacji na temat tej misji.
Z zapytaniem zwracam się do urzędnika:

- Gdzie możemy otrzymać jakieś wskazówki na temat naszej wyprawy.

Ostatnio edytowany przez Roarino (2013-08-03 10:43:07)

#6 2013-08-04 14:27:17

Exodus

Game Master

42213123
Punktów :   

Urzędnik wyszedł ze swojego pokoju.
- Trzech wojowników to na razie za mało - Powiedział rozdając każdemu po 10 złotych monet zaliczki. - Póki nie znajdziemy przynajmniej jednego więcej nie możecie ruszyć, porozmawiajcie, poznajcie się za ten czas.

Wprowadzam zasadę, że można offtopować pod postem tą i tylko tą czcionką : D.Mój offtop: chyba jednak zagram, a nie będę tylko rządzić : DD

#7 2013-08-04 15:25:17

Aleizdein

Gracz

17452687
Call me!
Punktów :   

Wyszedłem z domu z pełnym kuflem piwa na drogę i całym uzbrojeniem. Po kilku krokach kufel był w połowie pusty, a ja u w połowie zmęczony. Ledwo dałem rady wejść na piętro. Zanim jeszcze wszedłem, usłyszałem dźwięk monet. To dało mi motywacje, żeby zrobić jeszcze te kilka kroków trochę szybciej. Każdemu podałem rękę podając swoje imię. Podałem także rękę urzędnikowi, lecz nie, aby się przywitać, tylko po pieniądze.
- A wy jak się nazywacie? - Spytałem odbierając sakiewkę z monetami.

#8 2013-08-04 15:52:14

Roarino

Gracz

Punktów :   

Otrzymałem zaliczkę i nagle nie wiem skąd słyszałem głośne tuptanie po schodach.
Tylko jedno pytanie chodziło mi po głowie.
Czym jest to co tak głośno chodzi?
Gdy zobaczyłem grubego krasnoluda wszystko wydało się jasne.
Przywitał się z nami mówiąc swoje imię
Przywitałem się z krasnoludem mówiąc

- Witam ciebie krasnoludzie mam na imię Roarino będzie nam dane być razem w drużynie.

Ostatnio edytowany przez Roarino (2013-08-04 15:52:29)

#9 2013-08-04 16:17:25

Kinro'ile

Gracz

Punktów :   

Otrzymując zaliczkę zauważyłem kolejnego podróżnika. Witam się słowami:
-Witaj. Jestem Kinro'ile. Miło poznać.

Nie przeszkadza mój avatar?

Ostatnio edytowany przez Kinro'ile (2013-08-04 16:26:05)

#10 2013-08-04 17:32:11

Bielikowski

Gracz

Punktów :   

Stojąc pod ścianą zastanawiałem się co może czekać nas na misji. Wtedy usłyszałem głośne tupanie i sapanie. "Na oddech smoka! Co tam za poczwara lezie?!" pomyślałem. Kiedy ta "poczwara" wdrapała się na szczyt schodów zrozumiałem, że to zalany potem krasnolud. "Na misji pewnie będzie albo jechał na kucu albo ciągnięty przez najsilniejszych z nas." Uśmiech zagościł na mojej twarzy.

#11 2013-08-04 18:10:24

Exodus

Game Master

42213123
Punktów :   

http://www.pix-cloud.com/photos/130805137566009214600447.jpg
Dobrze, że jesteś, pazerny krasnoludzie. Drużyna nie mogła ruszyć we trzech, rozkaz burmistrza. - Powiedział urzędnik. - Sprawa wygląda tak: zwiadowcy zawiadomili, że duże oddziały goblinów zbliżają się do miasta. Burmistrz wezwał już posiłki ze stolicy, jednak nie dotrą tak szybko jak wróg. Waszym zadaniem jest zrobienie wszystkiego, powtarzam, wszystkiego, aby zatrzymać gobliny jak najdłużej. Jeśli wam się uda, dostaniecie dodatkowo 90 złotych monet.

Wszyscy oniemieli, gdy usłyszeli kwotę.

- Wyruszacie teraz, już, od razu, jak najszybciej. Proszę, tutaj mapa, w ogólnym skrócie macie się kierować na południowy zachód.
Niech wasi bogowie mają was opiece.

#12 2013-08-05 09:29:27

Roarino

Gracz

Punktów :   

Gdy usłyszałem o sumie którą otrzymamy za wykonaną misję oniemiałem, te pieniądze się przydadzą!
Ale nie myśląc o pieniądzach spojrzałem na mapę i zacząłem mówić:

- Dobra panowie pierwsze co musimy zrobić to powiedzieć coś o sobie, obmyśleć plan i co najważniejsze wybrać lidera grupy.

Po wypowiedzeniu się wszyscy się popatrzyli na mnie, ale nie zauważyłem jakieś wielkiej chęci do rozmowy więc zacząłem mówić dalej:

- Ja mam jeden plan sabotażu, mam tutaj 2 fiolki z trucizną, 1 kropelka dolana do napitku wystarczy żeby powalić ogra.
Wystarczy że dolejemy do ich beczek z piciem 1 kropelkę tej trucizny, aby trochę zdziesiątkować ich armię.
Jeszcze mogę dodać, że trucizna zaczyna działać po 2 godzinach, ale jest bardzo skuteczna.
I tylko ja mam nadzieje że tylko ja posiadam odtrutkę.
Jakieś pytania inne propozycje?

#13 2013-08-05 09:29:48

Kinro'ile

Gracz

Punktów :   

Obejrzałem mapę. "Strasznie długa granica, ciężko będzie ich znaleźć w czas..." Pomyślałem

Po wysłuchaniu planu Roarina zapytałem:
-Jak zamierzamy dostać się do ich zapasów, będąc niezauważonymi?

Ostatnio edytowany przez Kinro'ile (2013-08-05 15:09:26)

#14 2013-08-05 11:16:25

Aleizdein

Gracz

17452687
Call me!
Punktów :   

Gdy spojrzałem na mapę poczułem gotowość, energię do działania. Wiedziałem że nie ma chwili do stracenia.

- Nie mamy teraz czasu na wybieranie dowódcy. Zrobimy to w czasie drogi, ewentualnie będziemy głosować.
Możemy ruszać ?

#15 2013-08-05 11:22:03

Exodus

Game Master

42213123
Punktów :   

Urzędnik schylił się i podniósł przygotowane cztery porcje żywności.

- Bez tego nie dacie rady, choćbyście nie wiem jacy silni nie byli. Wejdźcie także do stajni by odebrać konie. Są już dla was przygotowane. Marras i całe królestwo Naodia na was liczy. Jesteśmy punktem strategicznym, którego nasze państwo stracić nie może.

Mężczyzna odwrócił się na pięcie, wrócił do swojego biura i zamknął drzwi.

Najwyższa pora ruszać...

Stopka forum

RSS